Готель у Єгипті, де отруїлися 40 туристів, закрили за антисанітарію

Готель у Єгипті, де отруїлися 40 туристів, закрили за антисанітарію

Місцеві силовики почали розслідувати те, що сталося в готелі AMC Royal Hotel, з якого 40 росіян було госпіталізовано з харчовим отруєнням.

У чотиризірковому єгипетському готелі AMC Royal Hotel, що у Хургаді, отруїлося 40 росіян. Місцева влада прийняла рішення закрити його на 48 годин за антисанітарію. Про це повідомив Генеральний консул РФ у Хургаді Віктор Воропаєв в інтерв’ю

«Туристів розселяють іншими готелями. Генконсульство відслідковує ситуацію», – наголосив Воропаєв. Наразі представники консульства з’ясовують стан представників інших національностей, які також відпочивали в готелі.

Пізніше стало відомо, що готель закрили не на 48 годин, а на невизначений термін. У Федерації туристичних палат Єгипту журналістам повідомили, що тим, що сталося, вже зацікавилася місцева прокуратура, яка проведе повне та всебічне розслідування інциденту. Також у федерації запевнили, що всі, хто отруївся, перебувають у «задовільному» стані, загроза їх життю відсутня. Декого вже виписали, інших можуть відпустити вже завтра.

«До лікарні звернулися 40 осіб, на даний момент чотирьох виписали, 36 осіб проходять лікування», — додали представники Федерації туристичних палат.

Нагадаємо, що в серпні цього року влада прийняла рішення після довгої перерви відновити авіасполучення між РФ та єгипетськими курортами Хургада та Шарм-ель-Шейх. Відразу після цього туди ринув потік росіян. Втім, багато хто з них почав скаржитися на погіршення якості обслуговування, погане ставлення з боку місцевого населення та неважливий сервіс. Тим не менш, літаки на ці напрямки, як і раніше, вилітають заповненими.

Поділитись