Ізраїль вирішив відмовитися від прийому туристів з Росії

Ізраїль вирішив відмовитися від прийому туристів з Росії

Влада Ізраїлю заявила, що в’їзд в країну для іноземних туристів може бути дозволений з 1 листопада.

Основним критерієм для вирішення є документи про щеплення вакцинами, визнаними ВООЗ.

Потрапити на територію Ізраїлю зможуть іноземці, щеплені однією з шести схвалених Всесвітньою організацією охорони здоров’я: Pfizer, Moderna, AstraZeneca, «Сіновак», «Сінофарм», а також Johnson & Johnson. Російська вакцина «Супутник V» в список поки не внесена, хоча буквально напередодні така можливість обговорювалася.

Офіційною причиною того, що кордони Ізраїлю залишаться закритими для наших співвітчизників, послужило погіршення епідеміологічної обстановки в Росії. Формально повернутися до цього питання ізраїльська влада обіцяють до початку грудня.

Разом з тим, деякі джерела стверджують, що остаточне рішення може бути прийнято за підсумками зустрічі президента Росії Володимира Путіна і глави уряду Ізраїлю Нафталі Беннета, яка намічена на 22 жовтня в Сочі.

У міністерствах туризму і охорони здоров’я Ізраїлю також заявили, що в’їзд в країну буде закритий для туристів з тих держав, на території яких має велике поширення субваріантів коронавируса «Дельта AY4.2», однак поки такої список не опублікований.

Для громадян, які приїхали з дозволених країн і щеплених однією з схвалених вакцин, буде діяти умова, згідно з яким їм доведеться під час перебування в Ізраїлі щодня здавати тести на антиген або раз в три доби проходити ПЛР-тестування.

Поділитись