Сирійська армія масово стягує війська та озброєння на північ країни

Сирійська армія масово стягує війська та озброєння на північ країни

Встановлений Анкарою ультиматум за виведенням Сирійських демократичних сил із північної Сирії закінчується вже в неділю.

На тлі вторгнення турецької армії до Сирії під виглядом військової операції проти курдів, сирійська армія почала стягувати велику кількість озброєння на північ країни. Зараз відомо про те, що сирійські війська розгортаються в Манбіджі, Тель-Ріф’аті та інших великих містах на півночі арабської республіки. Крім великої кількості особового складу, сирійська армія активно перекидає також танки, артилерію, засоби ППО малої дальності та ін. У разі, якщо Анкара не відмовиться від військової операції, бойові зіткнення можуть виявитися дуже серйозними.

На відео із соцмереж можна помітити численні колони з військовою технікою Сирії, що рухається на північ, у складі яких крім армійських вантажівок присутні бронетехніка, артилерія та ін.

Слід зазначити, що раніше російська військова техніка та військовослужбовці також були помічені на півночі Сирії, а напередодні вночі стало відомо про те, що додаткове озброєння на північ до Сирії направили також і Сполучені Штати, що лише посилює ймовірність повномасштабних бойових зіткнень.

Раніше Туреччина заявила про те, що не має наміру обговорювати питання проведення військової операції в Сирії з Росією та США, запропонувавши лише знизити ймовірність конфлікту шляхом відведення Сирійських демократичних сил за межі 30-кілометрової зони на півночі арабської республіки.

Поділитись