Світові лідери засудили терористичну атаку ХАМАС на Ізраїль

Світові лідери засудили терористичну атаку ХАМАС на Ізраїль

У Європейському Союзі засуджують ранковий терористичний напад ХАМАС та висловлюють солідарність й підтримку народу Ізраїля.

Про це повідомляють світові лідери у мережі Х.

«Рішуче засуджуємо невибіркові атаки проти Ізраїлю та його народу сьогодні вранці, які спричинили терор і насильство проти невинних громадян.Мої думки з усіма постраждалими. ЄС солідарний із ізраїльським народом у цей жахливий момент», — повідомляє голова Європейської Ради Шарль Мішель.

«ХАМАС посилює насильство. Я рішуче засуджую терористичні напади з Гази на Ізраїль. Насильство та ракети проти невинних людей мають зупинитися негайно. Ізраїль має нашу повну солідарність і право за нормами міжнародного права захищатися від терору», — йдеться у заяві міністерки закордонних справ Німеччини Анналени Бербок.

«Ми з болем стежимо за новинами з Ізраїлю. Ми однозначно засуджуємо атаки ХАМАС.Це жахливе насильство має припинитися негайно. Тероризм і насильство нічого не вирішують. ЄС висловлює свою солідарність із Ізраїлем у ці важкі моменти», — заявив Високий представник Європейського Союзу з питань закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель.

«Я шокований сьогоднішніми ранковими атаками терористів ХАМАС проти ізраїльських громадян. Ізраїль має абсолютне право захищати себе. Ми контактуємо з ізраїльською владою, і британські громадяни в Ізраїлі повинні дотримуватися рекомендацій щодо подорожей», — повідомив глава британського уряду Ріші Сунак.

«Україна рішуче засуджує триваючі терористичні атаки проти Ізраїлю, включаючи ракетні обстріли цивільного населення в Єрусалимі та Тель-Авіві. Ми висловлюємо підтримку Ізраїлю в його праві захищати себе і свій народ», — йдеться у заяві українського МЗС.

Поділитись