Суд визнав главу Національного антикорупційного бюро України корупціонером

Суд визнав главу Національного антикорупційного бюро України корупціонером

Рівненський апеляційний суд залишив в силі рішення суду першої інстанції у справі про адміністративне порушення директора Національного антикорупційного бюро України Артема Ситника, який влаштував собі елітний відпочинок за чужий рахунок.

«Суд вирішив залишити без задоволення апеляційну скаргу Артема Ситника і залишити в силі рішення суду першої інстанції про вино Ситника в скоєнні адмінпорушення», – заявив суддя.

Звинувачення прийшло до висновку, що відпочинок в мисливських угіддях в Рівненській області, оплачений місцевим підприємцем, є «корупційним подарунком». Рішення суду є підставою для звільнення Ситника з посади і внесення його до реєстру корупціонерів.

Рік тому Генпрокуратура склала адміністративний протокол у зв’язку з елітним відпочинком Ситника в мисливському господарстві в Рівненській області, який нібито оплатили інші люди, а він не вказав суму в декларації. Ситник, стверджували в прокуратурі, не сплатив кошти за проживання в ході свого відпочинку в сумі 25 тисяч гривень. Сарненський суд Рівненської області визнав Ситника винним і присудив йому штраф в розмірі 3,4 тисяч гривень.

Ситник очолив НАБУ з моменту його заснування в квітні 2015 року.

Поділитись