Суд РФ вирішив, що “Дождь” поширював неправдиву інформацію про втрати окупантів

Суд РФ вирішив, що “Дождь” поширював неправдиву інформацію про втрати окупантів

Телеканал “Дощ” (визнаний у РФ ЗМІ-іноагентом) поширював недостовірну інформацію про втрати російської армії під час спеціальної операції в Україні та жертв серед мирного населення.

Про це йдеться у рішенні суду за позовом про блокування сайту каналу.

“На інформаційному ресурсі “Телеканал “Дощ” цілеспрямовано та систематично розміщуються інформаційні матеріали, що містять неправдиву інформацію щодо сутності спеціальної військової операції на території України, її формах, способах ведення бойових дій, кількісних людських втрат Збройних сил РФ, обстрілах та жертвах серед мирного населення, і навіть які містять заклики до організації масових (громадських) заходів біля РФ “,- сказано у документі.

У ньому також наголошується, що інформація, яку публікував “Дощ”, формує у людей панічний настрій, створює передумови до масових порушень громадського порядку та громадської безпеки, а також містить заклики до участі у масових публічних заходах з порушенням вимог чинного законодавства.

“На підтвердження вищевказаних обставин представником Генеральної прокуратури РФ у судовому засіданні у матеріали справи представлені скріншоти інтернет-сторінок з електронною адресою”, – йдеться у рішенні суду.

Раніше сайт “Дождя” був заблокований Роскомнаглядом на вимогу Генпрокуратури РФ. Керівництво телеканалу вважало такий крок незаконним та необґрунтованим, подавши позов про його скасування. Проте Тверський суд Москви визнав рішення про блокування сайту Дощу законним.

Поділитись