Столтенберг назвав теми саміту НАТО

Столтенберг назвав теми саміту НАТО

Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг впевнений, що лідери країн альянсу на саміті в Брюсселі 14 червня будуть обговорювати інцидент з посадкою літака Ryanair в Мінську, а також Росію.


“Я впевнений, що лідери НАТО під час зустрічі обговорять це питання. Це буде частина реакції на неприйнятну поведінку Білорусії, а також відповідь на більш напористу Росію, тому що ми бачимо це її поведінку. Ми спостерігаємо, що Росія і Білорусія тісно взаємодіють”, – сказав він в спільній заяві з Джонсоном.

Столтенберг висловив свою підтримку рішенню про санкції проти Білорусі з боку Великобританії і Євросоюзу і підкреслив, що зараз “важливо переконатися, що ці санкції повністю реалізовуються”.

“Абсолютно неприйнятно те, що зробила Білорусія, змусивши до посадки літак, який прямував з однієї столиці натовського держави – Афін в іншу – Вільнюс. Я вітаю санкції, введені Великобританією і союзниками по НАТО, Євросоюзом. Це сильне послання про те, що є наслідки, якщо режим продовжує таку поведінку … Зараз важливо, щоб введені санкції повністю виконувалися, наскільки я знаю, інші держави-союзники можуть піти далі”, – заявив генсек НАТО.

Поділитись