Стало відомо, скільки українських солдатів підготує Бундесвер до кінця року

Стало відомо, скільки українських солдатів підготує Бундесвер до кінця року

Німеччина до кінця року підготує близько 10 тисяч українських солдатів і продовжить надавати військову підтримку Україні.

Про це заявив міністр оборони ФРН Борис Пісторіус під час дебатів у Бундестазі.

За його словами, президент росії володимир путін не повинен досягти своїх цілей – «це безсумнівно». Саме тому, Німеччина підтримуватиме український народ на всіх рівнях до тих пір, поки у цьому є потреба, наголосив Пісторіус.

Політик назвав російську атаку на Україну «фундаментальною атакою на глобальний безпековий порядок, міжнародне право та західний спосіб життя». З огляду на це, Німеччина «не може дозволити собі йти на компроміс щодо своєї безпеки». Віддтак, за словами Пісторіуса, Німеччина вважає за необхідне більше інвестувати у Бундесвер, збільшувати виробництво озброєнь, зокрема, танків і систем ППО.

Зараз у Німеччині триває багатонаціональна програма Бундесверу з підготовки українських військових. Це частина Європейської тренувальної місії (EUMAM) для українців, рішення про запуск якої ухвалили в листопаді 2022 року.

Місія включає навчання українських військовослужбовців базовим навичкам поводження зі зброєю, стрілецьку, медичну та інженерну підготовку, а також колективну підготовку підрозділів різних рівнів.

Поділитись