Стало відомо, хто став новим другом Путіна

Стало відомо, хто став новим другом Путіна

Президент Монголії Халтмаагійн Баттулга за два роки перебування на посту глави держави подружився з російським колегою Володимиром Путіним.

Про це пише Bloomberg Businessweek. За цей термін Баттулга, незважаючи на не надто активну взаємодію між Улан-Батором і Москвою в економічній сфері, намагався налагодити контакт з президентом Росії, зустрівшись з ним кілька разів, відзначає видання. Остання їхня зустріч відбулася на початку вересня в монгольській столиці, за її підсумками глава Монголії був запрошений на святкування 75-річчя перемоги у Великій Вітчизняній війні, що, на думку редакції Bloomberg, є “ключовою подією в календарі Москви на 2020 рік”.

Баттулга, як нагадує автор, визнає необхідність тісної співпраці з Росією. «Ми майже повністю залежимо від Росії в питаннях нафти та електроенергії», – відзначав глава держави. Його попередники на президентській посаді були в основному сконцентровані на налагодженні відносин з США, говориться в матеріалі.

З Путіним 56-річний Баттулга схожий походженням – він з простої сім’ї, а також захоплюється єдиноборствами: монгольський лідер, як і його російський колега, професійно займався самбо і дзюдо.

Халтмаагійн Баттулга здобув перемогу на виборах президента Монголії в липні 2017 року. Він балотувався від опозиційної Демократичної партії. До цього очолював в монгольському уряді міністерства промисловості і сільського господарства і доріг і транспорту, був членом парламенту, Великого державного хуралу. До цього він займався бізнесом, а у 80-і роки входив до збірної Монгольської народної республіки по самбо і дзюдо, в складі якої став чемпіоном світу з самбо.

Фото Ройтерс.

Поділитись