Стало відомо, чому Путін не довіряє Макрону

Стало відомо, чому Путін не довіряє Макрону

Президент Росії путін не довіряє французькому колезі Еммануелю Макрону, оскільки його політика суперечить словам про смерть мозку НАТО.

Про це пише оглядач Ніколя Готьє для видання Boulevard Voltaire. За його словами, французькому лідеру потрібно було б виступити посередником, щоб зупинити конфлікт в Україні. Проте оглядач переконаний, що для цього потрібна «гідна дипломатія», від якої далекий Макрон.

Натомість президент Франції надає військову допомогу Україні, чим, на його думку, не сприяє врегулюванню ситуації.

— Тим більше, що, поставивши діагноз «смерть мозку НАТО», він наразі схвалює всі рішення цієї організації під американським керівництвом. Мені заперечать, що він уперто підтримує зв’язки з Володимиром Путіним, що робить йому честь. Але чи російський лідер дослухається до голосу Франції? Це велике питання, — наводить слова автора публікації ЗМІ.

У березні Еммануель Макрон заявив, що війна на території України стала для НАТО «пробуджуючим ударом струму». Він зазначив, що не відмовляється від сказаної ним у 2019 році фрази про НАТО. Тоді політик заявив, що альянс перебуває у стані «смерті мозку» з погляду стратегії та принципу роботи організації.

Поділитись