The Telegraph: Джонсон може стати наступним генсеком НАТО

The Telegraph: Джонсон може стати наступним генсеком НАТО

Британський прем’єр-міністр Борис Джонсон може стати наступним генеральним секретарем НАТО після того, як у вересні 2023 року цю посаду залишить Єнс Столтенберг, пише The Telegraph.

«Старші торі підтримують кандидатуру Бориса Джонсона на посаду генерального секретаря НАТО, коли ця посада звільниться. Джонсон є черговим британським політиком, кому запропонували цю посаду після міністра оборони Бена Уоллеса та колишніх прем’єр-міністрів Терези Мей та Девіда Кемерона», — йдеться у публікації.

За даними видання, Джонсона вже давно розглядають роль генсека Північноатлантичного альянсу. Сполученому королівству довіряють країни Балтії. Крім того, за допомогу у створенні міжнародної коаліції проти Росії під час проведення спецоперації в Україні Джонсон отримав міжнародне визнання.

Однак, є й ті, хто не підтримує ідеї призначити Джонсона генсеком НАТО. Колишній глава британської армії лорд Річард Даннат зазначив характер прем’єра.

«Безперечно, він зробив багато хорошого, і наша повна підтримка України просто фантастична. Але боюся, що його особистісні риси завадять: відсутність чесності, відсутність довіри. Щиро кажучи, ми не хочемо виставляти Бориса Джонсона на міжнародній арені для нових глузувань. Він – ганьба нації», – заявив лорд.

А високопосадовець Міноборони нагадав про дуже непрості взаємини Джонсона з французьким президентом Еммануелем Макроном.

На думку експерта, лідер Франції може накласти на Джонсона вето. А призначаються представники НАТО лише одноголосним рішенням.

Поділитись