США завдали нового санкційного удару по Росії

США завдали нового санкційного удару по Росії

Мінфін США розширив список санкцій, внісши в нього три літаки і яхту, які, як вважає американська влада, пов’язані з бізнесменом Євгеном Пригожиним.

Про це повідомляється на сайті відомства. До списку санкцій потрапили громадяни Росії Денис Ігорович Кузьмін (1990 року народження) і Ігор Володимирович Нестеров (1985 року народження), компанії Autolex Transport Ltd, Beratex Group Limited і Linburg Industries Ltd, зареєстровані на Сейшельських островах, а також три літаки, в числі яких бізнес-джет Raytheon Hawker 800XP з реєстраційним номером M-VITO, який належить сейшельської компанії Beratex Group Limited.

На цьому літаку, за повідомленнями ЗМІ, Пригожин літав в Судан для участі в мирних переговорах влади ЦАР з опозицією. Також Мінфін США вважає, що сім’я Пригожина відпочивала на яхті St. Vitamin, придбаній компанією Beratex в 2014 році.

У МЗС Росії заявили, що нові санкції викликають у російської влади «крайнє здивування». У повідомленні, опублікованому на сайті відомства, наголошується, що санкції ввели проти «довільно обраних росіян», громадянки Тайваню, а також комерційних організацій, зареєстрованих на Сейшелах і в Чехії.

Раніше США вносили самого Пригожина в чорний список, створений в рамках закону «Про протистояння противникам Америки за допомогою санкцій» (CAATSA).

Поділитись