США ввели санкції проти громадян Білорусі

США ввели санкції проти громадян Білорусі

США запроваджують візові рестрикції щодо низки білоруських громадян за переслідування дисидентів, повідомив держсекретар Ентоні Блінкен.

Перелік осіб, які потрапили під санкції, поки що не подано.

Сьогоднішні заходи спрямовані проти низки громадян Білорусії за їхню причетність до серйозної діяльності, спрямованої проти дисидентів, яка здійснювалася поза національною юрисдикцією, — сказав держсекретар.

Він наголосив, що США засуджують будь-яку подібну діяльність, «у тому числі спроби насильно повернути до країни білоруську спортсменку Крістіну Тімановську під час літніх Олімпійських ігор у Токіо минулого року».

Держдепартамент вводить візові рестрикції щодо громадян Білорусії в рамках «заборони Хашоггі», названої так на згадку про журналіста газети Washington Post Джамала Хашоггі. Він був убитий у жовтні 2018 року в консульстві Саудівської Аравії у Стамбулі.

У серпні 2021 року Національний олімпійський комітет Білорусії виключив легкоатлетку Крістіну Тімановську зі збірної на Олімпіаді в Токіо та спробував примусово депортувати її до Мінська за критику чиновників. Дівчина відлетіла до Польщі та отримала там політичний притулок.

Поділитись