США привели війська в підвищену бойову готовність

США привели війська в підвищену бойову готовність

Американські військові на Близькому Сході посилили бойову готовність через побоювання на випадок можливої ​​атаки Ірану.

Про це повідомляє Politico з посиланням на неназваного військового чиновника. За словами чиновника, Пентагон уважно стежить за «тривожними індикаторами підготовки потенційної атаки» з боку іранських ополченців в Іраку. При цьому джерело видання зазначило, що мова не йде про наступальних діях, а лише про стримування Ірану від будь-яких агресивних дій щодо США або сил міжнародної коаліції в регіоні.

Пентагон стурбований тим, що Тегеран може скористатися передачею президентських повноважень в США і виведенням американських військ з Іраку і Афганістану, а також наближення річницею вбивства іранського генерала Касема Сулеймані, пояснив чиновник.

2 грудня газета The Washington Post повідомляла, що Білий дім евакуює майже половину персоналу посольства США в Багдаді та інших дипломатичних об’єктів в Іраку в очікуванні удару Тегерана після вбивства фізика-ядерника Мохсена Фахрізаде і напередодні річниці вбивства Сулеймані.

Відносини між США і Іраном загострилися після вбивства американськими військовими генерала елітного іранського спецпідрозділу «Аль-Кудс» КВІР Касема Сулеймані 3 січня 2020 року в Багдаді. У відповідь в ніч на 8 січня кілька американських військових об’єктів на території Іраку були атаковані КВІР Ірану. Після цього президент США Дональд Трамп оголосив про введення нових санкцій.

Поділитись