США попередили Гонгонг про наслідки за таємну співпрацю із рф

США попередили Гонгонг про наслідки за таємну співпрацю із рф

У червні представники міністерства фінансів США таємно відвідали Гонконг для зустрічей із представниками місцевого Центробанку Китаю, фінансових установ, юридичних фірм, консалтингових компаній та галузевих груп.

Про це повідомляє японське агенство Nikkei.

За даними видання, американська делегація попередила про наслідки Гонконг, якщо його представники надаватимуть допомогу юридичним особам та організаціям для незаконної передачі передових технологій американського виробництва до росії.

Зазначається, що особливу небезпеку становлять чіпи, які агресор використовує у військових цілях.

На зустрічі були присутні представники HSBC, Standard Chartered, Bank of China Hong Kong, Валютного управління Гонконгу (HKMA) та Асоціації сертифікованих фахівців із боротьби з відмиванням грошей (ACAMS).

За словами джерел видання, розмова вийшла дуже «значною», і незважаючи на те, що посадовці намагалися закликати китайців до добровільного дотримання санкцій, «було видно, що вони готують примусові заходи щодо фінансових компаній».

США особливу увагу приділяють компаніям, які намагаються злочинно надавати допомогу агресору в обході санкцій. Товари подвійного призначення росії використовує у війні проти України, а також для того, щоб незаконно утримувати окуповані території, включаючи Крим.

Поділитись