США мають намір ініціювати розгляд щодо України в Радбезі ООН

США мають намір ініціювати розгляд щодо України в Радбезі ООН

Адміністрація США вивчає можливість винесення української кризи на обговорення до Ради Безпеки ООН.

Це станеться у разі ескалації напруженості з вини Росії, повідомляє Foreign Policy з посиланням на джерела в Білому домі.

Видання зазначає, що у Вашингтоні розуміють обмеженість дій проти Росії, яка має право вето у Раді Безпеки. Проте в адміністрації Білого дому хочуть у такий спосіб привернути увагу світової громадськості до ситуації навколо України.

Також у США вважають, що публічні дебати в РБ ООН покажуть “дипломатичну ізоляцію Росії і дозволять, якщо можливо, вбити клин між нею та її наймогутнішим союзником – Китаєм”.

Є цінність у тому, щоби привернути увагу до цієї кризи. Це продемонструє, наскільки Росія ізольована у Раді Безпеки ООН та на світовій арені, – пояснив співрозмовник Foreign Policy.

Раніше стало відомо, що у разі вторгнення в Україну російських військ США та їхні союзники можуть розпочати військові навчання у таких країнах НАТО, як Польща, Румунія та Словаччина, повідомляє газета New York Times. Крім того, на Україну розпочнеться постачання зброї. Зазначається, що допомогу Україні надаватимуть ЦРУ та Пентагон.

Поділитись