Боррель: Столтенберг розповів ЄС про підсумки зустрічі Росія – НАТО

Боррель: Столтенберг розповів ЄС про підсумки зустрічі Росія – НАТО

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг розповів міністрам оборони ЄС про підсумки засідання Ради Росія – НАТО.


Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг розповів міністрам оборони ЄС про підсумки засідання Ради Росія – НАТО. Про це у соцмережах повідомив верховний представник ЄС із зовнішньої політики та безпеки Жозеп Боррель.

За його словами, представники європейських країн у рамках неформальної зустрічі обговорили втручання приватних суб’єктів у місії Євросоюзу із заступником генерального секретаря ООН з миротворчих операцій Жан-П’єром Лакруа та генсеком НАТО.

Нагадаємо, що раніше НАТО відмовилося надати Росії гарантії того, що Україна не вступить до альянсу. Столтенберг уточнив, що це питання може бути вирішене суто між Києвом та іншими учасниками блоку.

Раніше у штаб-квартирі НАТО в Брюсселі відбулося засідання Ради Росія – НАТО. Воно тривало понад чотири години. На переговорах сторони обговорювали гарантії безпеки, які раніше пропонувала Москва.

У документі порушуються теми, що включають: виключення подальшого розширення альянсу на схід, відмова від створення військових баз на території країн, які раніше входили в СРСР, а також відмова від використання території третіх країн у разі підготовки або збройного нападу один на одного.

Поділитись