США мають намір оприлюднити дані про можливість передачі КНР зброї Росії

США мають намір оприлюднити дані про можливість передачі КНР зброї Росії

Адміністрація президента США думає про можливість публікації даних розвідки, які б демонстрували, що влада Китаю розмірковує над можливою передачею озброєнь Росії.

Про це пише The Wall Street Journal (WSJ) із посиланням на джерела серед американських та європейських чиновників.

За їхньою інформацією, останніми тижнями розвідки країн Заходу отримали дані про те, що КНР може зважитися на постачання озброєнь до Росії, але остаточного рішення ще не ухвалено. Раніше Пекін виявляв обережність, однак, схоже, що ця позиція змінюється, додали джерела газети.

Як заявив високопоставлений західний чиновник, якщо до цього «існувала явна невизначеність щодо того, яку практичну допомогу Китай може надати Росії», то зараз дані розвідок США та їхніх союзників «набагато менш двозначні».

Видання зазначає, що влада західних країн сподівається, що вона зможе «відмовити Пекін від безповоротного рішення». У Білому домі поки що не ухвалили остаточного рішення про розсекречення розвідданих, але працюють над можливою публікацією інформації.

Раніше держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що КНР розглядає можливість надання військової підтримки Росії. За його словами, йдеться про допомогу у вигляді зброї та боєприпасів.

Поділитись