Сполучені Штати закликали Росію відвести свої війська від українського кордону

Сполучені Штати закликали Росію відвести свої війська від українського кордону

Сполучені Штати закликали Росію відвести свої війська від українського кордону, попереджаючи, що російське вторгнення спровокує санкції, які вдарять по Москві сильніше, ніж будь-які введені досі.

Про це передає Reuters.

“Ми не знаємо, чи прийняв президент (Володимир) Путін рішення про вторгнення. Ми знаємо, що він надає можливість зробити це за короткий термін, якщо він так вирішить”, – сказав держсекретар США Ентоні Блінкен.

“Якщо Росія піде шляхом конфронтації, коли мова йде про Україну, ми дали зрозуміти, що будемо реагувати рішуче, в тому числі за допомогою низки високоефективних економічних заходів, від яких ми утримувалися в минулому”.

Блінкен виступив у столиці Латвії Ризі після наради з міністрами закордонних справ НАТО та України щодо того, як реагувати на те, що, за словами Києва, Росія нарощує понад 90 000 військових біля свого кордону.

Росія захопила Кримський півострів у України в 2014 році, але заперечує агресивні наміри в нинішній кризі і каже, що реагує на загрозливу поведінку НАТО та України.

Кремль заявив, що побоюється, що Україна готується спробувати відбити за допомогою збройних сил райони, контрольовані проросійськими сепаратистами, на Донбасі на сході країни – що Київ заперечує – і звинуватив її у «дуже небезпечному авантюризмі».

Поділитись