У Сенаті США заблокували проект із санкціями проти Росії

У Сенаті США заблокували проект із санкціями проти Росії

Республіканці заблокували у Сенаті американського Конгресу подальше просування проекту оборонного бюджету країни на наступний фінансовий рік.

У проект документа на суму 770 мільярдів доларів включено обмежувальні заходи проти Москви. Для переходу на наступний етап розгляду в Сенаті були потрібні 60 голосів. Проте за висловилися 45 сенаторів, проти проголосували 51.

Перед голосуванням лідер республіканців у Сенаті Мітч Макконнелл повідомив, що його однопартійці заблокують проект бюджету, оскільки демократи, які мають більшість, не допустили затвердження низки пропозицій. Йдеться про пакет із 18 поправками, серед яких — додаткові санкції проти трубопроводу «Північний потік-2».

Як повідомлялося раніше, адміністрація американського президента Джо Байдена домагається виключення із щорічного оборонного бюджету країни поправок, які передбачають обмежувальні заходи проти проекту «Північний потік – 2». Держсекретар США Ентоні Блінкен та низка представників адміністрації Білого дому особисто дзвонили деяким конгресменам і закликали їх скасувати поправки до оборонного бюджету.

Поділитись