ЗМІ розкрили плани Байдена щодо «Північного потоку – 2»

ЗМІ розкрили плани Байдена щодо «Північного потоку – 2»

Видання пише, що велика група конгресменів у цей час виступає з ініціативою посилити санкції проти «Північного потоку – 2».

Матеріал з цієї теми опублікувало видання The Hill. Зокрема, сенатори наполягають на жорсткішому тиску щодо оператора газопроводу – компанії Nord Stream 2 AG. Свою ініціативу вони «запакували» у поправку до оборонного бюджету країни, який очікує свого ухвалення конгресом. Авторами цієї поправки стали сенатори-республіканці Джеймс Ріш та Тед Круз.

Однак адміністрація президента Джо Байдена не бажає її ухвалення, оскільки побоюється гострої реакції з боку одного з ключових союзників США в Європі – Німеччині. З цією метою вона застосовує процедурні прийоми, щоб не допустити виправлення до голосування в конгресі.

Видання зазначає, що Байден опинився у складному становищі. Він має виявити обережність у взаєминах з ФРН з її економічними інтересами, але при цьому змушений протистояти серйозному тиску внутрішньополітичних сил, які вимагають покарати Росію за її позицію щодо України.

Поділитись