Джо Байден хоче обмежити військові навчання США у Європі

Джо Байден хоче обмежити військові навчання США у Європі

У світлі «напруженості» на кордоні РФ та України адміністрація президента США Джо Байдена розглядає низку варіантів своїх дій.

Один із них включає можливість скорочення військових навчань, що проводяться в Європі, задля припинення конфронтації з Москвою. Про це з посиланням на представників американської влади пише The Wall Street Journal.

За інформацією видання, США не виключають як один з варіантів зміцнення обороноздатності України. Зокрема збільшення поставок військового обладнання, у тому числі систем ППО. Такий варіант передбачає посилення санкцій щодо Москви.

Інший варіант — зниження ризику конфронтації з Москвою шляхом обмеження кількості військових навчань, що проводяться Вашингтоном у Європі. Американські навчання провокують критику із боку РФ. Якщо за основу буде прийнято цей план, він призведе до припинення поставок Києву американської військової допомоги.

Раніше агентство Bloomberg з посиланням на аналітиків повідомило, що Росія готується до вторгнення в Україну і через це навіть передислокувала сили на Камчатці. Автори статті припустили, що вторгнення може розпочатися не раніше січня 2022 року.

У Кремлі запевнили, що Росія не виношує агресивних планів щодо України і не має наміру на неї нападати. Але Захід нагнітає обстановку, виступаючи з антиросійськими заявами та відправляючи в Україну військових радників.

Поділитись