Слідком РФ відкрив справи щодо дев’ятьох командирів бригад ЗСУ

Слідком РФ відкрив справи щодо дев’ятьох командирів бригад ЗСУ

Українські правоохоронці здійснюють досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом сприяння Слідчим комітетом РФ бойовикам “ДНР” та “ЛНР”. Російська сторона відкрила провадження щодо командирів бригад Збройних сил України до кримінальної відповідальності за нібито вчинені злочини на території Донецької та Луганської областей. Про це повідомляє Генеральна прокуратура України.

У свою чергу управління з розслідування злочинів, вчинених на тимчасово окупованих територіях ГПУ отримало дані про незаконне притягнення СК РФ до кримінальної відповідальності українських військовослужбовців та відкрили провадження за незаконне притягнення громадян України до кримінальної відповідальності у відповідь, передає expres.ua.

У співпраці з Генштабом ЗСУ у прокуратурі встановили “беззаперечні докази безпідставності висунутих звинувачень дев’ятьом діючим та колишнім командирам бригад Збройних Сил України, більшість з яких взагалі не перебувала в зоні проведення АТО в інкримінований їм період”.

У зв’язку з цим українські прокурори ухвалили рішення “про закриття кримінального провадження стосовно цих військовослужбовців”. “Зазначене рішення в чергове підтверджує безглуздість звинувачень СК РФ та є доказом незаконного притягнення громадян України до кримінальної відповідальності”, – наголосили в Генпрокуратурі.

Обвинувачення російських правоохоронців проти невинних громадян становить склад злочину, передбачений ч. 2 ст. 372 (притягнення завідомо невинного до кримінальної відповідальності) Кримінального кодексу України. Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років. Також у Росії порушили справу проти українських військових прокурорів.

Поділитись