Сі Цзіньпін описав позицію КНР щодо України однією фразою

Сі Цзіньпін описав позицію КНР щодо України однією фразою

Суть позиції Китаю щодо української кризи можна описати однією фразою: “сприяти миру та переговорам”. Про це у четвер заявив голова КНР Сі Цзіньпін у ході тристоронньої зустрічі з президентом Франції Емманюелем Макроном та головою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляйєн у Пекіні.

«Китай завжди самостійно визначає свою позицію, виходячи з суті самої справи. Позицію КНР з українського питання можна охарактеризувати однією пропозицією: сприяти миру та переговорам. Китай закликає всі сторони зберігати спокій та розсудливість, спільно створювати умови для мирних переговорів. На даний момент пріоритетом є сприяння припиненню бойових дій, а також недопущення розпалювання вогню та ускладнення проблем», – наводить слова Сі Цзіньпіна сайт МЗС КНР.

За словами китайського лідера, Пекін продовжить активно закликати до мирних переговорів. Він сказав, що Китай підтримає Європу у висуванні планів політичного врегулювання української кризи, виходячи з її власних фундаментальних та довгострокових інтересів, а також у створенні збалансованої, ефективної та сталої системи європейської безпеки.

Голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн та президент Франції Емманюель Макрон перебувають з візитом у Китаї з 5 по 7 квітня.

Поділитись