Китай вимагає від США припинити будь-які офіційні контакти з Тайванем

Китай вимагає від США припинити будь-які офіційні контакти з Тайванем

Міністерство оборони Китаю вимагає від керівництва США припинити будь-які офіційні контакти з Тайванем і Демократичною прогресивною партією, що править на острові.

«Ми висловлюємо рішучий протест проти будь-яких офіційних контактів між США та Тайванем та проникнення тайванських керівників у Сполучені Штати під будь-якими приводами та причинами», — заявили в міністерстві.

Зазначається, що Сполучені Штати повинні припинити втручатися у внутрішні справи КНР щодо Тайваню та вихолощувати принцип «одного Китаю».

Також у Міноборони КНР заявили, що армія країни перебуватиме у бойовій готовності для збереження суверенітету Китаю та стабільності у Тайванській протоці.

5 квітня Китай розпочав патрулювання у двох районах Тайванської протоки перед зустріччю Маккарті з головою адміністрації острова Цай Інвень.

У вересні 2022 року Китай окреслив обов’язкову умову встановлення стійкого миру в Тайванській протоці. Як заявив міністр закордонних справ КНР Ван І, це стане можливим лише після возз’єднання острова з Китаєм.

Поділитись