Сі Цзіньпін окреслив політику КНР щодо Тайваню

Сі Цзіньпін окреслив політику КНР щодо Тайваню

Китай твердо вирішив стояти на своєму і протистояти острову Тайвань, який хоче відокремитися від КНР і здобути незалежність.

Таку заяву зробив генеральний секретар Комуністичної партії Китаю, голова КНР Сі Цзіньпін під час церемонії відкриття XX з’їзду. За його словами, Китай налаштований вести масштабну боротьбу проти відділення Тайваню та втручання у цю справу третіх сторін. КНР зовсім не схвалює сепаратистські дії Тайваню, спрямовані на здобуття незалежності та провокації зовнішніх сил.

Лідер КНР наголосив, що Китай налаштований відстоювати свою позицію, а також продемонстрував здатність захищати свій національний суверенітет та територіальну цілісність країни. За його словами, керівництво КНР прагнутиме мирного врегулювання та возз’єднання з Тайванем, проте не збирається виключати силовий варіант вирішення проблеми.

«Ми прагнемо перспективи мирного возз’єднання, але в жодному разі не відмовляємося від застосування сили», — наголосив Сі Цзіньпін.

Крім того, він заявив, що Китай виступає проти всіх форм гегемонії та політики грубої сили і протистоятиме протекціонізму та однобічності, а також підтримуватиме «міжнародну справедливість».

Поділитись