Військові кораблі РФ та Китаю підійшли до США на відстань ракетних ударів

Військові кораблі РФ та Китаю підійшли до США на відстань ракетних ударів

Група російських бойових кораблів та кораблів ВМС Китаю підійшла до кордонів США на відстань ракетного удару.

На даний момент кораблі ВМФ Росії та ВМС КНР знаходяться на відстані менше ніж 140 кілометрів від територіальних вод США. Поява тут кількох бойових кораблів викликала у США занепокоєння, оскільки на сьогоднішній день Вашингтон перебуває далеко не в найкращих відносинах ні з Москвою, ні з Пекіном, тоді як Росія та Китай є дуже союзниками. Примітно, що на такій відстані від території США російські та китайські кораблі здатні завдати високоточних ударів із застосуванням ракетного озброєння.

В Управлінні берегової охорони США повідомляють про те, що сумарно йдеться про сім бойових кораблів – три кораблі ВМС НВАК і чотири кораблі ВМФ Росії. Більше того, тут же знаходиться і невідомий підводний човен, приналежність якого, тій чи іншій стороні поки що з’ясувати не вдалося.

«Як повідомили в Управлінні берегової охорони США, три кораблі ВМС Китаю та чотири бойові кораблі Росії помічені за 139 км на північ від острова Киска у складі Алеутських островів. Бойові кораблі, включаючи китайський ракетний крейсер і російський есмінець, йшли в одному строю, проте після виявлення патрульним кораблем берегової охорони США порушили лад і взяли різні курси, випливає з повідомлення. Хоча рух кораблів відповідав міжнародним правилам і нормам, США потрібні гарантії того, що в морській зоні навколо Аляски не будуть порушені інтереси США, сказав Командувач 17-го округу берегової охорони США, контр-адмірал Натан Мур», – повідомляє турецьке інформаційне агентство «Anadolu Agency».

Наразі обставини появи російських бойових кораблів і кораблів ВМС НВАК біля узбережжя США залишаються невідомими.

Поділитись