В Іонічному морі з’явилися російський флот біля американського авіаносця “Джордж Буш”

В Іонічному морі з’явилися російський флот біля американського авіаносця “Джордж Буш”

У НАТО переживають за долю американського авіаносця «Джордж Буш», що залишився без захисту.

Поточна ситуація на кордоні Адріатичного та Іонічного моря вказує на той факт, що група російських бойових кораблів, розташована у Середземномор’ї, проводить спеціальну місію в регіоні. За даними інформаційного ресурсу “ItaMilRadar”, у води Адріатичного моря зайшов американський авіаносець “Джордж Буш”, який супроводжувався двома кораблями зі складу авіаносної ударної групи. Тим не менш, на даний момент у водах Адріатичного моря більше немає жодних значних сил НАТО, проте, в районі переходу з Іонічного моря в Адріатичне море, вже знаходяться як мінімум три російські військові кораблі – великий протичовновий корабель «Адмірал Трибуц», ракетний фрегат «Адмірал Касатонов» та танкер «Академік Пашин». Перші два кораблі є досить значною силою, і на думку італійського ресурсу «ItaMilRadar», може йтися про нову операцію ВМФ Росії в Середземномор’ї.

«В даний час у центральному Середземномор’ї проводиться операція ВМФ Росії, ймовірно, для відстеження переміщень військового корабля США Буш. Однак, ми не знаємо точно, які підрозділи розгорнуті», – повідомляє ресурс «ItaMilRadar».

Крім цього, за даними італійського ресурсу, з великою часткою ймовірності в центральній частині Середземного моря, можливо, йтиметься також і про Іонічне море, може перебувати і російський підводний човен.

На тлі того, як кілька місяців тому італійські ЗМІ повідомили про те, що російські кораблі фактично замкнули американський авіаносець із його ударним угрупуванням у південній частині Адріатичного моря, у НАТО переживають, що ситуація для американського флоту та сил НАТО може повторитися.

Поділитись