Finanz.ru: російський валютний ринок вступив у фазу агонії

Finanz.ru: російський валютний ринок вступив у фазу агонії

Російський валютний ринок вступив у фазу агонії перед тим, як закінчити своє існування у тому вигляді, до якого звикли бізнес та громадяни.

У п’ятницю євро впав до мінімуму з 2014 року – 51,31 рубля, а в парі з розрахунками «сьогодні» йшов нижче 50-рублевої позначки, втрачаючи в моменті більше 10%.

Долар обвалився до 53,3 рубля (мінімум з 1 липня) і втрачає майже 7% при тому, що охочих його продати у 6 разів більше, ніж покупців.

Долар і євро руйнуються, але юань до рубля стабільний, а це означає тільки одне – ринок побоюється санкцій проти Національного клірингового центру РФ (НКЦ), які можуть бути введені в рамках 8-го пакету ЄС, зазначає Єгор Сусін, керуючий директор ДПБ Private Banking.

Санкції проти НКЦ – ключової структури Мосбіржі, що здійснює кліринг біржових угод – рівносильні зупинці біржових торгів доларом і євро і знаменують де-факто смерть валютного ринку в нинішньому вигляді.

Трейдери у страху рятують залишки валюти. Ринок «агресивно перекладається з долара та євро у китайські юані», каже Сусін.

Поділитись