Щодня в Афганістані гине або калічиться 9 дітей

Щодня в Афганістані гине або калічиться 9 дітей

Стало відомо, що унаслідок тривалого збройного конфлікту на території Афганістану щодня гине або калічиться у середньому дев’ятеро дітей.

“Щодня у середньому дев’ятеро дітей гинуть або отримують травми в Афганістані, країні, що після сорока років конфлікту й смути перетворилася на найсмертельнішу воєнну зону у світі”, – зазначається у звіті Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).

Відомо, що між 2009 та 2018 роками збройний конфлікт забрав життя близько 6500 дітей, травмувавши ще приблизно 15 тисяч. Підриви смертників та імпровізовані вибухові пристрої є важливим фактором, що зумовлює високі цифри жертв. Упродовж перших дев’яти місяців 2019-ого, ці методи, застосовувані збройними групами, стали причиною 42% смертей та травм цивільних.

У організації додали, що “навіть за похмурими афганськими стандартами, 2019-ий рік був особливо вбивчим”. Безпосередній вплив на дітей насильства погіршується ще й іншими негативними факторами, такими як: природні катаклізми, бідність, шкідливі соціальні норми, погана освіта тощо.

Поділитись