Савченко зробила провокаційну заяву про Росію

Савченко зробила провокаційну заяву про Росію

Депутат Верховної ради VIII скликання Надія Савченко заявила про початок українізації Росії.

Про це вона сказала в інтерв’ю телеканалу NewsOne. Савченко сказала, що жителі Росії скоро будуть легко розуміти українську мову. За її словами, це станеться через те, що російські телеканали транслюють виступи українських політиків. Вона зазначила, що її виступи, де вона говорить по-українськи, не перекладаються на російську, а супроводжуються субтитрами.

“Мої ефіри часто, я так помічаю, дивляться в Росії. Що хочу вам сказати – хоч як перекручували на російських каналах мої слова, як би їх не показували, мені подобається тільки одне. Показують їх, не дублюючи і не переводячи, а титруючи. Тобто, українська мова звучить в російських ефірах”, – сказала Савченко.

При цьому вона вважає, що завдяки цьому жителі Росії скоро почнуть розуміти українську мову. “І я рада цьому, тому що ми починаємо краще розуміти один одного, починаючи з української або з російської мови. Не так важливо – суть в розумінні”, – заявила Савченко.

Савченко на позачергових парламентських виборах балотувалася в одномандатному виборчому окрузі №51 у Донецькій області. Згідно з даними ЦВК, за результатами опрацювання 100% протоколів за неї проголосували вісім осіб.

Фото ТАСС.

Поділитись