Саакашвілі відповів на звинувачення у розтраті державних коштів Грузії

Саакашвілі відповів на звинувачення у розтраті державних коштів Грузії

Колишній президент Грузії Михайло Саакашвілі, виступаючи на засіданні суду у справі про розтрату держкоштів, назвав ці звинувачення абсурдними.


Тбіліський міський суд у четвер продовжив судовий розгляд у справі про розтрату держкоштів, у якому фігурує екс-президент Грузії. Справа про розтрату держкоштів відома в Грузії як “справа піджаків”. Звинувачення стверджує, що Саакашвілі на держкошти придбав під час президентства піджаки, пальто, оплатив навчання синові, зробив косметичні процедури, орендував дорогі автомобілі та літак, придбав наручний годинник.

“Це абсурдні та ганебні звинувачення… Мене звинувачують у тому, що завжди хотів усіх зустріти на найвищому рівні, а це інстинкт грузинів, гостинність, чого немає у росіян”, – заявив Саакашвілі.
Під час засідання він також повідомив, що влада Грузії діє на користь РФ, коли тримає його в ув’язненні і звинувачує в різних злочинах. “Весь цей процес – це фарс… Я не прошу подяки за реформи, але несправедливості я не винесу. І слова “корупція” у зв’язку з ім’ям Саакашвілі я не прийму”, – додав політик.

Поділитись