Розвідка назвала найгостріші проблеми РФ щодо укомплектування підрозділів в Україні

Розвідка назвала найгостріші проблеми РФ щодо укомплектування підрозділів в Україні

Росія змушена вербувати ув’язнених та прискорювати навчання курсантів, оскільки має дві гострі недоліки для укомплектування своїх бойових частин в Україні.

Про це йдеться у розвідувальному огляді міноборони Британії.

У зведенні наголошується, що пов’язана з Кремлем російська приватна військова компанія «Вагнера» проводить кампанію з вербування російських ув’язнених для служби в Україні як мінімум з липня. Ув’язненим пропонується пом’якшення вироку та грошове заохочення.

Нещодавно опубліковане відео, швидше за все, показує, як власник «Вагнера» Євген Пригожин робить пропозицію про вербування ув’язнених. У ролику Пригожин зазначає, що шукає лише «бійців для штурмових частин».

Окремо російські військові академії скорочують курси і переносять терміни випуску курсантів. Напевно, це відбувається для того, щоб курсанти могли бути спрямовані на війну в Україні.

«Проблема російської людської сили стає дедалі гострішою. Прискорення навчання курсантів та потреба «Вагнера» у штурмових загонах дозволяють припустити, що два з найгостріших «недоліків» під час кризи укомплектування збройних сил, ймовірно, пов’язані з бойовою піхотою та молодшими командирами» — йдеться в огляді.

Поділитись