Росія відповіла на обіцянку Польщі зупинити «Північний потік-2»

Росія відповіла на обіцянку Польщі зупинити «Північний потік-2»

Позиція Польщі ніяк не вплине на рішення щодо запуску трубопроводу «Північний потік — 2», повідомляють ЗМІ із посиланням на посла Росії у цій країні Сергія Андрєєва.

Як заявив дипломат, аргументи проти російського проекту неспроможні. Він зазначив, що реальні можливості Варшави щодо цього питання обмежені.

“Щодо запуску “Північного потоку – 2″ рішення, звичайно, прийматиметься не в Польщі”, – сказав Андрєєв.

Він вважає, що заклики польського міністра до антимонопольного розслідування проти компанії «Газпром» не мають перспектив. Андрєєв зазначив, що дуже сумнівається у можливості Польщі знайти вигіднішого постачальника газу, ніж «Газпром».

Раніше польський прем’єр Матеуш Моравецький після зустрічі з канцлером ФРН Олафом Шольцем повідомив, що у Варшаві не втрачають надії не допустити запуск газопроводу та намагаються виробити відповідь «з німецькими партнерами».

Нагадаємо, віце-канцлер ФРН, міністр економіки ФРН Роберт Хабек вважає, що будівництво газопроводу “Північний потік-2” було геополітичною помилкою. Хабек висловив сумніви у майбутньому проекту, якщо Росія «знов порушить територіальну цілісність України та відбудеться ескалація».

Поділитись