Вучич: на Європу чекають великі труднощі через подорожчання електроенергії

Вучич: на Європу чекають великі труднощі через подорожчання електроенергії

Європу очікують великі труднощі через подорожчання електроенергії, яке викликане безвідповідальними і дурними заявами європейських політиків, заявив президент Сербії Олександр Вучич в інтерв’ю телеканалу TV-Pink.

«Європу цього року очікує пекло у питанні ціни на електрику. <…> Настало пекло в Європейському союзі та на світовому ринку завдяки безвідповідальним політикам з Європи, тому ціни на газ та на електрику такі. Через дурні заяви окремих політиків у Європі ціна сьогодні 1,7 тис. доларів за 1 тис. куб. м газу. Уявіть, якби я не домовився з [президентом Росії Володимиром] Путіним про ціну, скільки мільйонів ми платили б. Ми заощадили 8,6 млн. євро для Сербії щодня», – передає його слова ЗМІ.

Вучич особливо підкреслив, що енергетична криза почалася «через дурні політичні історії в Європі через «Північний потік – 2», якого ще шість місяців не буде».

«Ситуація важка, а буде ще у 100 разів гірша», – зазначив сербський президент. Він заявив, що Сербію врятувало те, що вона побудувала своєю територією «Балканський потік» та отримала знижку на газ від Росії.

Раніше вартість газу на європейських спотових майданчиках знову суттєво зросла.

Поділитись