Пєсков відповів на питання про терміни щодо введення “Північного потоку – 2”

Пєсков відповів на питання про терміни щодо введення “Північного потоку – 2”

Термінів запровадження “Північного потоку 2” немає, це питання до регулятора, компанія продовжує з ним діалог, заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков.


“Наскільки нам відомо, компанія продовжує спілкування з регулятором і продовжує процес сертифікації. Не нам прогнозувати, коли вона відбудеться”, – сказав Пєсков, відповідаючи на питання, чи засмучені в Кремлі, що рішення щодо “Північного потоку 2” не буде прийнято в першій половині 2022 року, чи це було очікуваним.

Пєсков зазначив, що “це питання виключно регулятора”, і Москва не ставить собі термінів.
“Північний потік 2” – газопровід потужністю 55 мільярдів кубометрів на рік від узбережжя РФ через Балтійське море до Німеччини. Наразі його оператором є компанія Nord Stream 2 AG з єдиним акціонером “Газпромом”.

Федеральне мережеве агентство Німеччини 16 листопада призупинило розпочату 8 вересня сертифікацію Nord Stream 2 AG до виконання компанією необхідних вимог сертифікації. Так, незалежним оператором має бути німецька компанія, тоді як Nord Stream 2 AG зареєстрована у Швейцарії.

Напередодні глава федерального мережевого агентства Німеччини Йохен Хоманн заявив, що відомство очікує, що рішення щодо “Північного потоку 2” не буде прийнято в першій половині 2022 року.

Поділитись