Росія відмовилася від української води для Криму

Росія відмовилася від української води для Криму

Крим досить забезпечений водою, тому переговори з Україною про постачання недоцільні.

Про це заявив керівник Федерального агентства водних ресурсів Росії Дмитро Кирилов в ході робочого візиту до Криму, передає РІА «Новини».

«На сьогоднішній день немає, але це і не потрібно», – сказав Кирилов журналістам, відповідаючи на питання про те, чи ведуться переговори з Україною щодо відновлення подачі дніпровської води в Крим. Він  заявив, що в рамках федерально-цільової програми розвитку Криму проведені необхідні дії для забезпечення регіону водою. Він зазначив, що на сьогоднішній день потреби господарсько-питного водопостачання, водозабезпечення промисловості цілком і повністю забезпечені за рахунок місцевих ресурсів.

У 2014 році Україна припинила поставки до Криму дніпровської води по Північно-Кримському каналу, що закривав до 90% потреб республіки в воді. Заборона більшою мірою позначився на північних і східних територіях півострова. У серпні цього року заступник голови Ради міністрів – постпред Криму при президенті РФ Георгій Мурадов заявив про намір місцевої влади звернутися до керівництва РФ з проханням почати переговори з Україною про пропуск на територію півострова вод річки Дніпро.

Фото РИА Новости.

Поділитись