Росія виділила 1 мільярд доларів на Сирію

Росія виділила 1 мільярд доларів на Сирію

Росія виділила понад $ 1 млрд на відновлення електромереж, промислового комплексу Сирії і інші гуманітарні цілі.

Про це повідомив керівник російсько-сирійського міжвідомчого координаційного штабу з повернення біженців Михайло Мізінцев в середу на міжнародній конференції по поверненню біженців на територію Сирії.

“На гуманітарні цілі, відновлення електромереж і промислового виробництва, об’єктів релігійного культу Росією виділено понад $ 1 млрд”, – сказав він. Він не уточнив, коли і на який період були виділені кошти.

За його словами, в рамках розвитку міждержавного взаємодії і надання гуманітарної допомоги сирійському народові російські міністерства і відомства послідовно просувають проекти в таких важливих напрямках, як освіта і медицина, природокористування та житлове будівництво, торгово-економічне та науково-технічне співробітництво

“У Дамаску ефективно діє Центр відкритої освіти російською мовою, де вже пройшли підвищення кваліфікації понад 100 викладачів російської мови. У російських освітніх організаціях вищої освіти сьогодні навчаються 1 319 громадян Сирії. Уже завершили навчання понад 1,9 тис. молодих фахівців”, – перерахував керівник штабу.

Він нагадав, що Росія і Всесвітня продовольча програма ООН підписали меморандум про порядок перерахування допомоги та витрачання цільових добровільних внесків на надання продовольчої допомоги Сирії в розмірі $ 20 млн в 2020 і в 2021 роках.

Поділитись