Росія назвала умови нанесення ядерного удару

Росія назвала умови нанесення ядерного удару

У Генштабі ЗС РФ розповіли, які «червоні лінії» потенційним супротивникам переступати не варто.


Росія задіє свій ядерний потенціал в разі будь-якої ракетної атаки по своїй території. Про це йдеться в статті начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗС РФ генерал-майора Андрія Стерліна і провідного наукового співробітника Центру військово-стратегічних досліджень Військової академії Генштабу Олександра Хряпіна, опублікованій 7 серпня в газеті «Красная звезда».

Автори матеріалу попередили, які «червоні лінії» переступати не варто. Якщо ж потенційний противник на це зважиться, його чекає нищівний відповідь.

Як пояснюється в статті, в разі запуску ракети противником керівництво Росії тут же отримає інформацію і визначить масштаб дій у відповідь.

«Факт старту балістичної ракети буде зафіксований системою попередження про ракетний напад», – наголошується в матеріалі.

Другого червня Володимир Путін затвердив Основи державної політики в галузі ядерного стримування. У документі описані головні загрози для країни в даній сфері. У доктрині говориться, що «Російська Федерація розглядає ядерну зброю виключно як засіб стримування, застосування якого є крайнім вимушеним заходом».

Також в документі зазначається, що стримування направлено на те, щоб потенційний противник знав про невідворотність відплати за агресію.

Поділитись