Російський фрегат “Адмірал Горшков” з ракетами “Циркон” вже у Червоному морі

Російський фрегат “Адмірал Горшков” з ракетами “Циркон” вже у Червоному морі

Російський носій гіперзвукових ракет “Циркон” знаходиться у Червоному морі.

Еіпаж російського фрегата «Адмірал Горшков» провів навчання у водах Червоного моря. Проте, очікується, що протягом найближчих днів російський носій гіперзвукових ракет «Циркон» увійде до води Середземного моря, що вважається «заднім двором» НАТО. Примітним є те, що в Середземному морі російські гіперзвукові ракети «Циркон» дістають фактично до будь-якої країни НАТО в центральній, південній, західній та східній частинах Європи.

З боку Середземного моря країни НАТО є найменш захищеними, не кажучи про те, що проти гіперзвукової зброї у країн НАТО взагалі немає жодних засобів захисту. Поява тут російського фрегата, озброєного майже двома десятками гіперзвукових ракет «Циркон», також може бути засобом підстрахування від контрнаступу Києва, оскільки з вод Середземного моря російські ракети дістають до будь-якої точки на території України.

Фрегат «Адмірал Горшков» є флагманським кораблем проекту 22350 на озброєнні Росії. Корабель здатний виконувати широкий спектр завдань, включаючи охорону прибережних вод, протичовнові операції, протиповітряну та протикорабельну оборону. Озброєння корабля включає ракетні комплекси «Калібр», «Онікс» і гіперзвукові ракети «Циркон», зенітно-ракетний комплекс «Полімент-Редут», автоматичну артилерійську установку АК-630М і торпедні апарати. «Адмірал Горшков» також має можливість приймати на борт гелікоптери та безпілотники.

Поділитись