Російський танк “Армата” виявився небоєздатним

Російський танк “Армата” виявився небоєздатним

До кінця 2019 року «Уралвагонзавод» поставить Міноборони Росії всього 16 машин на базі універсальної гусеничної платформи «Армата».

Це пояснюється необхідністю продовжити випробування зброї і обережністю російського військового відомства в оцінках його можливостей, повідомляє «Військово-промисловий кур’єр». Відзначається, що ряд систем озброєння танка Т-14 «Армата» вимагає подальшої апробації та дослідної експлуатації у військах.

«Судячи з усього, така доробка може торкнутися силової установки, трансмісії, прицільного комплексу. Для танкової гармати треба розробити нову номенклатуру боєприпасів, включаючи керовані, з підривом на траєкторії польоту», – пише газета. Крім того, є «питання і до контролю екіпажу, що знаходиться в броньованій капсулі, за бойовою обстановкою навколо танка».

«Повернути капсулу, як вежу, не представляється можливим, тому упор робиться на оптичні засоби і електроніку, які в бою можуть підвести. Все це спонукає Міноборони проявляти граничну обережність у вирішенні про закупівлі великих партій», – йдеться в матеріалі.

Видання нагадує, що «Уралвагонзавод», згідно з укладеним з Міноборони контрактом, повинен до кінця 2021 року надати 132 машини, створених на платформі «Армати», тобто по 32 вироби щорічно.

«Але навіть з урахуванням даної партії його заборгованість складе 28 машин. Провести їх за час, що залишився до кінця 2019 року час нереально. У наявності явне відставання від графіка», – вказують автори.

Минулого року віце-прем’єр Росії Юрій Борисов заявив, що Збройні сили Росії не прагнуть масово закуповувати танки Т-14 «Армата» через їх дорогу вартість, вважаючи за краще підвищувати бойовий потенціал наявної військової техніки за рахунок її модернізації.

Поділитись