Російський посол пояснив війська РФ біля кордонів України

Російський посол пояснив війська РФ біля кордонів України

Зосередження військових сил Росії на кордоні з Україною є відповіддю на загрозу з боку НАТО.

Про це заявив посол РФ у Великій Британії Андрій Келін в інтерв’ю телеканалу Channel 4.

За його словами, Генеральний штаб ЗС РФ бачить безпосередню загрозу з боку НАТО, яка все більше наближає війська до російського кордону та нарощує інфраструктуру, тому ухвалила рішення перемістити військові сили Росії вздовж кордону. Це лише запобіжні заходи, пояснив посол.

Він наголосив, що США розмовами про можливий напад на Україну намагаються дестабілізувати ситуацію. Келін згадав про переговори президента Росії Володимира Путіна і американського лідера Джо Байдена. За його словами, лідери двох держав обговорили дуже серйозну річ — рух сил НАТО на схід. Це явну загрозу, оскільки зараз альянс налаштований агресивно стосовно Росії. НАТО може завдати удару по території країни з близької відстані, тому Росії потрібні гарантії, що цього не станеться, сказав Келін.

Раніше повідомлялося, що США та Європейський союз (ЄС) можуть запровадити нові санкції, якщо Росія «нападе» на Україну. Вони передбачають обмеження обміну валют і торкнуться найбільших банків РФ і Російський фонд прямих інвестицій.

Поділитись