Кулеба заявив про готовність України піти на поступки у відносинах із РФ

Кулеба заявив про готовність України піти на поступки у відносинах із РФ

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що Київ готовий піти на поступки у відносинах із Росією, лише якщо й Москва піде назустріч.


“Ми підходимо до справи конструктивно і готові йти на поступки, але лише за умови взаємних поступок з боку Росії”, – заявив він в інтерв’ю британському телеканалу Sky News.

При цьому глава українського МЗС підкреслив, що Київ не поступатиметься питаннями, що мають основне значення для розвитку держави, зокрема про європейську та євроатлантичну інтеграцію.

За словами Кулеби, вимоги РФ мають бути раціональними та законними. Він пояснив, що заклики Росії до України відмовитись від власної зовнішньої політики чи входження НАТО є нелегітимними.

Український міністр розраховує на допомогу західних партнерів у разі ескалації біля російсько-українського кордону у вигляді пакету “безпрецедентних санкцій”, які призведуть до “катастрофи для російської економіки”, передає телеканал.

Раніше цього дня глава МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що російсько-американські переговори дозволили “стримати ескалацію”. Він привітав дипломатичні зусилля США щодо переговорів із Росією.

Поділитись