Російська опозиція підтримала висування на пост президента РФ Бориса Надєждіна

Російська опозиція підтримала висування на пост президента РФ Бориса Надєждіна

Російська ліберальна опозиція підтримала висування на пост президента РФ громадського діяча Бориса Надєждіна, який виступає проти війни в Україні.

Про підтримку Надєждіна заявила журналістка Катерина Дунцова, яка сама намагалася балотуватися, але ЦВК відмовила їй у висуванні. Дунцова закликала допомогти зібрати підписи для Надєждіна.

Також його підтримав відомий ліберальний блогер Максим Кац, який назвав Надєждіна «єдиним антивоєнним кандидатом».

Після Каца на користь цього кандидата висловився опальний олігарх Ходорковський та прихильники Навального: Георгій Албуров, Любов Соболь та Іван Жданов.

Після цього, як пише «Радіо Свобода», процес збору підписів за Надєждіна прискорився, і цього ранку їх було зібрано 78 тисяч.

Для реєстрації як кандидата потрібно щонайменше сто тисяч підписів як мінімум у 40 регіонах РФ. Збір підписів закінчиться 31 січня.

Надєждін заявив про плани балотуватися у президенти наприкінці жовтня. Він висувається від партії «Громадянська ініціатива» (від неї у 2018 році балотувалася Ксенія Собчак). У грудні ЦВК допустила Надєждіна до збору підписів.

Однак поки що невідомо зареєструє його ЦВК як кандидата в президенти. У провладних пабликах вже йдуть заклики не допускати Надєждіна до виборів через його позицію проти війни в Україні.

Поділитись