Росія зараз тренує шість дивізій у Східному Сибіру для війни проти України

Росія зараз тренує шість дивізій у Східному Сибіру для війни проти України

Одразу кілька західних ЗМІ пишуть про ситуацію у Харкові, удари по якому різко посилилися останнім часом.

The Economist із посиланням на джерела в Києві пише, що росіяни хочуть перетворити місто на «сіру зону», непридатну для проживання цивільного населення».

Щоправда, з цією тезою не погодився мер міста Ігор Терехов, який нагадав, що місто не стало «сірою зоною» навіть на початку війни, коли з нього поїхала більша частина населення, а росіяни знаходилися набагато ближче, ніж зараз.

The Economist не відкидає і наземного штурму Харкова, але вважає його не надто ймовірним.

Українське джерело повідомило виданню, що Росія зараз тренує шість дивізій (приблизно 120 тисяч військовослужбовців) у Східному Сибіру. На думку журналістів, Харків – один із кількох можливих напрямів майбутнього російського штурму.

Хоча й не найімовірніше. The Economist зазначає, що це зажадало би прориву української оборони та оточення міста. Чого Росії буде вкрай складно досягти, судячи з динаміки боїв на Донбасі.

The Times у свою чергу пише, що «стратегія захоплення другого міста України полягає в тому, щоби просто підірвати його і змусити підкоритися».

«Рейди путінських дронів спрямовані на те, щоби остаточно розгромити Харків», – повідомляє видання.

При цьому The Times не відкидає і наземний наступ росіян з метою захоплення міста.

«Харків має величезне стратегічне значення. Перебуваючи за 25 миль від російського кордону, його захоплення дозволить Москві оточити українські війська на Донбасі», – пише видання.

Поділитись