Росія уже півтора місяця отримує снаряди від Північної Кореї

Росія уже півтора місяця отримує снаряди від Північної Кореї

РФ уже півтора місяця отримує снаряди від Північної Кореї, заявив начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов.

Про це повідомив начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов у коментарі виданню NV щодо зустрічі у росії двох диктаторів ― Кім Чен Ина та Володимира Путіна.

«Коли кажуть, що зараз путін відпише чи підпише — це все фальш, бо ще півтора місяця тому все було узгоджено і почалося відвантаження [снарядів] з Північної Кореї», — пояснив Кирило Буданов.

За його словами, КНДР постачає в рф 122-мм та 152-мм боєприпаси до радянських гармат, ракети до РСЗВ «Град» та певну кількість танкових снарядів.

Кирило Буданов зазначив, що Північна Корея здатна виготовляти снаряди у значних обсягах, оскільки на відміну від росії режим у Пхеньяні зберіг об’єкти для серійного виробництва озброєнь.  

За даними Воєнної розвідки України, російські підприємства впк задовольняють планові потреби окупаційної армії у снарядах лише на 3-7%.

На думку Кирила Буданова, поставки північнокорейських озброєнь можуть трохи вгамувати снарядний голод окупантів.

Начальник ГУР МО України додав, що кремль прагне отримати від Північної Кореї мільйонні партії боєприпасів.

«Це таке замовлення. А скільки корейці зможуть передати швидко — питання», — підсумував Кирило Буданов.

Поділитись