Росія поставить обіцяне Путіним «безплатне» зерно до країн Африки

Росія поставить обіцяне Путіним «безплатне» зерно до країн Африки

Російські партії з «безплатним» зерном для африканських країн через кілька днів доставлять на континент. Таким чином Росія не полишає спроб посилити свій вплив в Африці.

Про це повідомляє Bloomberg.

За інформацією американського видання, першими російське зерно отримають Сомалі та Буркіно-Фасо. Згодом «безплатне» зерно має з’явитися ще у чотирьох африканських країнах, що мають тісні зв’язки з Москвою. Усього до кінця року Росія планує поставити до 200 000 тонн зерна, що однак задовольняє лише незначну частину потреб цих країн.

Поставки з благодійним зерном до Африки є своєрідною відповіддю Путіна на звинувачення в перешкоджанні експорту українського продовольства, що призводить до підвищення його цін на світовому ринку.

Також Москва зацікавлена у збільшенні торгівлі з африканськими країнами та розміщенні там своїх військових найманців з огляду на санкції Заходу, спрямовані на ізоляцію Росії після її вторгнення в Україну.

Проте, як зазначають у Bloomberg, у боротьбі за домінування на африканському континенті Росія беззастережно програє Китаю, чия двостороння торгівля з Африкою становить  282 мільярдів доларів на противагу російським 18 мільярдам доларів.

Поділитись