Росія не має бажання зупиняти бойові дії в Україні – The Wall Street Journal

Росія не має бажання зупиняти бойові дії в Україні – The Wall Street Journal

Росія не має бажання зупиняти бойові дії в Україні на тлі можливих політичних змін у США та роз’єднаності Європи. Про це інформує The Wall Street Journal.

Чимало західних чиновників сходяться на думці, що суттєвою перешкодою до мирних переговорів між Україною та Росією є незацікавленість Кремля у перемир’ї, особливо в очікуванні президентських виборів у США та відсутності консенсусу щодо військової допомоги Україні в Європі. У той час, як ЄС не може погодити виділення коштів для України, а республіканці заблокували пакет фінансової підтримки для України, Росія оговталась після невдалого «бліцкригу» та змогла поставила економіку країни на воєнні рейки, адаптувавшись до санкційного режиму Заходу.

Військові аналітики також вказують на нестачу на європейських складах необхідної для українського війська кількості озброєння та затримках в її постачанні на противагу мільйону північнокорейських снарядів, які отримала росія у досить короткі строки.

2024 рік буде непростим для України і змусить вести її переважно оборонні дії, проте позиційна війна дасть можливість відновити армію та побудувати нові оборонні укріплення.

Поділитись