Рф збирається збільшити витрати на війну проти України

Рф збирається збільшити витрати на війну проти України

росія готується витратити шалені гроші на війну з Україною в 2024 році. Звідки візьмуть кошти на агресію.

Про це пише Financial Times.

«Щоб зібрати цю суму, російський уряд почав більше покладатися на нерегулярні надходження від одноразових податків і зборів, включаючи «добровільні пожертвування», які західний бізнес має сплачувати, залишаючи росію», — йдеться у матеріалі.

Згідно з планами фінансування на 2024 рік, нерегулярні надходження до бюджету зростуть до 2,52 трильйонів рублів, що буде найвищим показником за всю історію.

«Основна частина одноразових надходжень наступного року — це 800 мільярдів рублів у вигляді соціальних внесків від російських компаній. Ще 2 мільярди рублів повинні надійти від нових експортних мит, прив’язаних до валютних курсів, «добровільних пожертвувань» західних компаній, підвищення податків, скорочення субсидій для виробників енергоносіїв і підвищення тарифів на комунальні послуги», — йдеться у матеріалі.

Ще одним джерелом надходжень стануть акцизи на алкоголь і тютюн, які в 2024 році зростуть утричі.

Втім, аналітики скептично ставляться до того, що Кремлю вдасться зібрати всі необхідні йому гроші.

«Існує ймовірність того, що росія не отримає близько 1 трильйона рублів очікуваних доходів, оскільки бюджет базується на надто оптимістичному економічному прогнозі. У такому випадку російський уряд, швидше за все, вдасться до більшої кількості одноразових зборів, як він робив це в минулому», — вважає колишній співробітник Центрального банку і головний економіст Renaissance Capital Софія Донець.

Поділитись