Республіканці звинуватили Байдена у надмірному відпочинку

Республіканці звинуватили Байдена у надмірному відпочинку

З моменту вступу на посаду у січні 2021 року президент США Джо Байден відпочивав 228 днів.

Про це повідомив Національний комітет Республіканської партії у Twitter-акаунті RNC Research. Також підраховано, що цього року американський лідер перебував на відпочинку 93 дні.

Більше того, республіканці розкритикували главу Білого дому за таку довгу відсутність. «Байден перебуває у відпустці майже весь серпень, тоді як американці змушені скасовувати свої літні поїздки через історичну інфляцію, високі ціни на газ та рецесію», — йдеться у повідомленні на сайті комітету.

Національний комітет Республіканської партії закликав президента США «зосередитись на кризах, які він створив».

Раніше газета New York Post (NYP) повідомляла, що за час свого президентського терміну Байден відпочивав більше, ніж будь-хто з його попередників. Зокрема, за 19 місяців він 150 днів провів у своїй резиденції у Делавері. Водночас, за даними видання, екс-лідер США Дональд Трамп за цей термін провів там 132 дні, Барак Обама – 38, а Джордж Буш-молодший – 100 днів.

До цього NYP повідомляла, що президент США Джо Байден проводить свою відпустку у розкішному особняку вартістю близько 20 мільйонів доларів у Південній Кароліні. За словами співрозмовника видання, американський президент із сім’єю, у тому числі сином Хантером Байденом, вирушив у маєток, що розташовується на острові Кіава і належить відомому спонсору Демократичної партії Марії Оллвін, вдові засновника хедж-фонду Джеймса Оллвіна.

Поділитись